INTERNATIONAL SOCCER SCOUTS

Good, Better on his Best

WIE ZIJN WIJ

Wij, Arie Willemsen en Dick van de Steeg, hebben veel ervaring met voetbal. Arie heeft als trainer veel met Jeugd te maken gehad en is in bezit van UEFA-C. Dick heeft zijn hele leven op het hoogste amateur niveau gevoetbald en is trainer geweest bij de senioren en is in bezit van de opleiding UEFA-B. In een team van 4 hebben zij een voetbalschool opgezet en hebben ze CIOS studenten begeleid in hun stagetraject. Op dit moment acteren zij als gewaardeerd jeugdscout bij een hoog genoteerde, landelijk bekende, Betaald Voetbal Organisatie en vervullen zij op regie basis internationale scout opdrachten. 

 

In het verleden hebben zij voor een Engelse opdrachtgever de beloften teams van de Nederlandse Eredivisie en Keuken Kampioen Competitie in kaart gebracht. Zij rapporteren de spelersrapporten in het Engels.

Wanneer u een scout opdracht heeft of ons op een andere manier wilt inzetten voor een scout opdracht of wilt u eerst meer informatie, neem dan contact op met Arie en/of Dick. 


In de praktijk kwamen Arie en Dick er al erg snel achter dat veel informatie opschrijven tijdens de wedstrijd ten koste gaat van het beoordelen van een speler. Het was gewoonweg teveel schrijven en een mooie actie of doelpunt werd zodoende gemist.

Er werd een systeem bedacht met afkortingen zodat in ieder geval de schrijftijd ingekort kon worden en je meer tijd over had om naar het spel of speler te kijken. In zeer korte tijd werden de afkortingen al zo vanzelfsprekend dat zij de afkortingen steeds vaker gebruikten in rapportages. Voor Dick en Arie waren de afkortingen natuurlijk al snel eigen, maar zeker niet voor diegene die het rapport moest verwerken.

Het idee voor een eigen Scoutboekje was geboren.

Inmiddels zijn Arie en Dick meerdere keren per week met het scoutboekje op de velden te vinden. 
De ervaring van de heren komt uiteraard niet vanzelf. Zij zijn in het bezit van Certificaat voetbalscouting Basic Level 1 en Certificaat voetbalscouting Plus Level 2 van de Workshop Voetbalscouting van Henk Grim.
Daarnaast hebben zij de cursus video-analist-voetbal bij NAC-Sports in november 2018 met succes afgerond.
Vanwege het internationale karakter van een voetbalscout zijn zij ook in bezit van de PFSA 1 & 2 van de Professional Football Scouts Association uit Engeland.


 

Arie Willemsen
arie@internationalsoccerscouts.com
+31 0 (6) 19440490

 


Dick van de Steeg
dick@internationalsoccerscouts.com
+31 0 (6) 83843904